Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Rychlá hrášková polévka

0.0
Rychlá hrášková polévka

Potřebné ingredience

1 sáček mraženého hrášku, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 kostka zeleninového bujónu nebo masoxu, 1 a 1/4 studené vody

Postup přípravy

Zmrazený hrášek vsypat do cedníku, prolít teplou vodou a nechat okapat. V hrnci rozehřát máslo, vsypat mouku a usmažit žlutou jíšku. Zalít vodou, metličkou prošlehat, aby jíška nedělala cucky, přivést k varu. Vsypat okapaný hrášek, přidat bujón a nechat vařit cca 10-15 minut. Poté část hrášku (cca 3/4) vyndat a rozmixovat mixérem, vrátit do polévky, krátce povařit, na závěr možno dochutit solí, polévkovým kořením atd. Na talíři možno posypat petželkou nebo pažitkou a podávat s na kostičky nakrájenými a na másle osmaženými rohlíky nebo houskou. Polévka je opravdu rychlá, bez složitého namáčení hrachu den předem. Přeji dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie